Gündem

Karamanlı Toki Mağdurlarının Gündemi Mecliste

Karaman Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Av. İsmail Atakan Ünver, “İlk Evim Arsam Projesi” mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Abone Ol

Ünver, yeni arsa tahsisi yapılarak vatandaşın mağduriyetine acilen çözüm üretilmesini isteyerek TOKİ mağdurlarına destek oldu.

800 KİŞİ 2 YILDIR İLK EVİNİN HAYALİNİ KURUYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Karaman’da yaşanan “İlk Evim Arsa Projesi” mağduriyetini sordu, vatandaşın çözüm beklediğini söyledi. Önergesinde, yaklaşık iki yıl önce ilan edilerek tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanan TOKİ’nin “İlk Evim Arsa Projesi”ne Karaman’da bulunan vatandaşların da başvurarak ilk evlerinin hayalini kurmaya başladığını ifade eden Ünver; “Ancak, ilimizde bu projeye başvuran 800 vatandaşımıza yaklaşık 2 yıl sonra, Kılbasan Köyü yakınlarından Merkez ilçeye yaklaşık 25 km. mesafede arsa tahsis edilmesi büyük bir mağduriyete yol açmıştır.” dedi.

TOKİ MAĞDURLARINA UYGUN YERDEN ARSA TAHSİSİ YAPILMALI
Merkez’de ikamet eden vatandaşların, bu mesafedeki bir arsa üzerinde ev yapma imkanının bulunmadığının altını çizen Ünver, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızın bu haklı taleplerine kulak verilmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi ve uygun yerden arsa tahsisi yapılması gerekmektedir. Mağdur vatandaşlarımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı'nın bu konuda acilen adım atarak, yaşadıkları sorunun acilen çözülmesini bekliyor.”

Ünver’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na yönelttiği sorular şu şekilde:
1- TOKİ'nin "İlk Evim Arsa Projesi"ne başvuran 800 vatandaşımıza 25 km. mesafedeki Kılbasan Köyü yakınlarından arsa tahsisi yapılmasında hangi sebepler etkili olmuştur?

2- TOKİ tarafından yapılan bu tahsis işlemi, Merkez ilçede oturan, ev hayalini burada kuran vatandaşlarımızın ulaşım ve yaşam koşulları göz önünde bulundurularak mı yapılmıştır?

3- Bu tahsisat yapılırken, şehir merkezine 20-25 km. mesafede bir inşaat yapmanın maliyeti göz önünde bulundurulmuş mudur? Bulundurulmadıysa toplumdan kopuk, gerçeklerden uzak bu tutum kamu ciddiyeti ve öngörülü yönetim anlayışına uymakta mıdır?

4- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından, Karaman'da mağdur edilen 800 vatandaşımıza kulak vererek, uygun yerden arsa tahsisi yapılması için bir çalışma yürütülmekte midir?

5- TOKİ'nin "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında, Karaman'da yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için hangi adımlar atılacaktır?