Karaman'da susuzluk sorununa dikkat çeken ve bu konuda mücadele eden Av. Hüseyin Mutlu’nun çağrısı karşılık bulmaya başladı. Bu çağrıya ilk yanıt veren Sarıveliler Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, su sorununu öncelikli gündem maddesi olarak ele alarak harekete geçti.

Belediye Başkanı Yılmaz’ın bu duyarlı yaklaşımı, Av. Hüseyin Mutlu’yu memnun etti. Mutlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sarıveliler’de doğalgaz, asfalt ve TOKİ projelerinin bir yıl sonra olabileceğini ancak su ve gölet projelerinin öncelikli olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz’ı tebrik etti.

Mutlu mesajında, "Bugün Sarıveliler Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'ı arayıp özellikle tebrik ettim. Sarıveliler’in bu yıl su sıkıntısı yaşayacağını görüp dile getiren ve önlem almak için adım atan Belediye Başkanımıza selam olsun. Darısı Karaman merkeze olsun. Önceliklerimizi görmek lazım" ifadelerini kullandı.

Karaman ve çevresinde yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek isteyen Mutlu’nun bu çağrısının diğer yerel yönetimler tarafından da dikkate alınıp alınmayacağı ise merak konusu. Yetkililerin ve belediyelerin, artan susuzluk tehdidine karşı nasıl adımlar atacağı ise önümüzdeki süreçte netleşecek.

Editör: Özgür CAN