Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile birlikte Sudurağı Beldesi'nde faaliyet gösteren fide üretim tesisini ziyaret etti. Hayri Polat’a ait tesiste yılda 5 milyon fide üretilmesi hedefleniyor.

👩‍🌾 Tesisin Önemi
Ziyarette üretim süreci ve pazarlama konusunda detaylı bilgiler alan İl Müdürü Bulut, bu tesisin Karaman’da sebze yetiştiriciliği ve seracılığın gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

💬 İl Müdürü Hatice Bulut’un Açıklamaları
“İlimizde böyle bir tesisin bulunması büyük bir avantaj. Tarım projelerinde en önemli materyallerden biri olan fidenin, bölgemizden karşılanması üreticilerimiz için önemli bir katkı sağlayacak.”
“Yılda 5 milyon fide üreterek hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de bölgedeki üreticilere destek olan Hayri Polat’ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayırlı ve bereketli olsun.”

Karaman’da tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu tesisin bölge üreticilerine büyük katkı sağlaması bekleniyor.