Denetimlerde, izinsiz kullanımın tespit edildiği alanların eski haline döndürülmesi amacıyla mera bitkileri ekimi yapılacağı bildirildi.

Yetkililer, gerçekleştirilen kontrollerin raporlarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Ancak vatandaşlar, mera alanlarını işgal eden kişi sayısı ve uygulanan idari cezalar konusunda da bilgi almak istiyor. Bu detayların açıklanmaması, "Denetimler yapılıyor ama herhangi bir işlem uygulanmıyor mu?" sorusunu akıllara getiriyor.

Karaman’da mera alanlarının korunması ve kanunsuz işgallerin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların sonuçlarının şeffaf bir şekilde duyurulması beklenirken, kamuoyunun bu konuda net bilgilendirilmesi talep ediliyor. Yetkililerin önümüzdeki günlerde denetimlere dair daha kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Özgür CAN